Produk Terlaris Ogos..

April 29, 2013

.::Bedak Arab Kokuryu Super Summer Cake Original Mesir murah giler..RM45.00 only (free postage)::.

Salam 1 Malaysia..

Apa khabar semua..harini amy nak share 1 produk yang terhangat di pasaran..iaitu BEDAK ARAB (ORIGINAL DARI MESIR)..Original dari Mesir ye..bukan tiruan...so berhati-hati lah dengan produk tiruan.. =)

Harganya..
RM45.00 (free postage semenanjung & sabah sarawak)

2 pc RM80.00 free pos
10 pc ke atas RM30 (exclude postage)


(kalau nak beli borong boleh pm amy yer..harga boleh dirunding =) 
Kepada sesiapa yang berminat boleh hubungi amy di talian 013-9111693..wechat pun boleh..
BBM 2653EAD4
Email :: amyliana8886@gmail.com



Kenapa mesti Bedak Arab menjadi pilihan anda?

3 in 1 (moisturiser, foundation, powder)
Tahan selama 8 jam..
Suci dan halal..boleh dibawa solat..
Berbau Wangi..
Tidak melekat pada tudung, kain sebab dia menyerap dalam kulit..
Mengikut Aliran darah si pemakai..
Mengecutkan Jerawat..
Tidak menghitamkan atau menggelapkan kulit..
Senang di pakai dan menjimatkan masa..
Kulit semakin gebu dan lembut..


 Dengan setiap pembelian Bedak Arab mmng diberikan sekali dengan span tau..pakej..so x perlu beli asing2..:)
##kecantikan.adalah.hak.milik.anda##

April 25, 2013

.::Alhamdulillah::.

Salam 1 Malaysia..

Harini 25.4.2013..

 Tengok nie..

Genap 11 bulan usia perkahwinan kami..
Genap 8 bulan usia kandungan baby kami..

Alhamdulillah..syukur..tenkiu Allah =)

p/s--> lagi sebulan first annivesary..plan nk g cameron tp perut makin membesar terpaksa cancel la..huhu..

April 17, 2013

.::Hati-hati kalau nak beli hp blackberry kat lowyat::.

Salam 1 Malaysia..

 Apa khabar semua? harap baik2 yer..amy nak share kat korang apa yg telah terjadi kat amy 2 3 hari lepas..Ok dipendekkan cerita..amy beli handphone baru kat lowyat..amy pergi dengan fahmi..model blackberry torch 9810..yang baru punya bukan ap set dan bukan jugak secondhand..Sabtu amy beli..Ahad da buat hal..lampu keypad tak menyala..lepas tu lampu LED kat atas tu selalu menyala warna biru..tak tau punca..

Amy rasa cam tak puas hati..1 hari beli dah problem..terus google cari CAMNE NAK CEK BLACKBERRY ORI KE TIPU..

Keluar la senarainya dan amy terbaca 1 blog nie..Klik Sini.. kredit n thanks sangat pada owner blog..

CARA-CARA NAK CEK HANDPHONE DAH GUNA KE BELUM..

Periksa Buyer's Remorse Untuk Pastikan Itu Blackberry Baru Yang Belum Di Gunakan Lagi

Cara-cara untuk periksa bagi OS5 pergi ke Option > Status
Cara untuk periksa bagi OS6 dan OS7 pergi ke Option > Device> Device & Status Information.

Dekat sini memang tak ada tunjuk data usage dan voice usage jadi sila taip BUYR dan segalanya akan terpamir. Tekan satu-satu B U Y R tak perlu tekan serentak huruf-huruf tu.

Update: Masuk sini untuk tengok Cara Periksa BUYR
Paparan untuk OS5 telefon masih belum digunakan lagi data usage dan voice usage masih kosong..(maknanya telefon ni masih belum digunakan)
Data Usage dan Voice Usage yang sudah digunakan bermakna itu bukan telefon baru (maknanya telefon ni dah pernah digunakan)
Paparan untuk OS6

Amy try cek amy punya, tengok-tengok amy punya voice usage die dah 7:11:30:48..data usage lupa pulak nak tengok..kalau baru sepatutnya 0.0 la kan tp tu dah melampau giler banyak..macam dah pakai berapa tahun da..amy pun terus msg budak cina tu tanya nape voice usage henpon amy byk tu..baru ke secondhand??..ori ke tak?? boleh pulak die kate yg amy punya  ap set..ap set ok la lagikan ni macam orang dah guna thats mean secondhand punya..

Amy bengang amy terus mesej marah-marah die..amy kate amy nak yang ori bukan ap or rekon ke secondhand ke apa..lepas tu dia pun cakap boleh tukar balik..amy pun terus cakap amy nak tukar yg ori..amy cakap balik keje nati amy akan pergi lowyat..fahmi balik  keje je semalam terus amy ajak pergi lowyat..tukar telepon lain..

Dia pun bagi la 1 kotak yang baru..siap dengan security seal lagi..lepas tu duk sibuk cakap yang ni betul2 ori..dengan warranty kad..earphone n charger siap dgn sticker berkilat tu la n macam2 lagi la..amy pun dekat situ jugak cek dia punya buyr ni..mmg betul yang baru memang 0.0 lg data usage n voice usage..cek itu ini lepas puah hati n betul2 yakin baru balik dengan hati yg puas n happy sangat2..=)

Bila amy google rupanya ramai yg tertipu bila beli blackberry nie..ramai yang dapat ap set..huhu..amy pun terkena sama tp nasib baik la tersedar cepat..kalau tak sampai ke sudah tak tau yang telepon tu ap set n secondhand punya..memang cerdik cara dorang berniaga..tipu orang..kalau orang xperasan kita dorang untung la..so sape yang nak beli lepas ni hati2 yer..huhu..

Selain tu jugak amy ada tanya kawan2  yang guna handphone nie..dorang jugak banyak membantu..tenkiu ye kawan2...jasamu dikenang.. =)

Kau milikku..hihi..

 p/s--> Tenkiu hubbyku sayang sebab telepon ni terpaksa ulang alik ke lowyat..sebab telepon ni melayan wife awk ni yg moody coz dapat telepon rosak..sebab telefon ni balik keje letih2 terus g lowyat..sb telefon ni jugak terpaksa google cari kerosakan telefon nie..sebab telefon ni jugak terpaksa telefon kawan2 tanya apa masalah telefon nie..huhu..sayang abg sangat2 .. =)




April 15, 2013

.:: Fasha Sandha Selamat Bersalin Baby Boy :: Gambar Anak Sulong Fasha Sandha ::.

Salam 1 Malaysia..

Selama ni keyword blog amy selalu orang duk cari Fasha Sandha bersalin..Ok, harini Fasha Selamat bersalin baby boy jam 9.21 pagi tadi..Alhamdulillah..

So sekarang korang boleh tengok gambar baby fasha yg comel lote gituw.. =)


Tahniah buat Fasha Sandha n Jejai.. =)

April 12, 2013

.::Ustaz Don Daniyal @ LLM::.

Salam 1 Malaysia..Salam Sejahtera dan Salam Jumaat..

Apa khabar semua?? Harap baik-baik semua yer..Harini ari jumaat..seperti biasa akan ada ceramah di petang hari..biasanya sebulan sekali atau 2 minggu sekali pada petang jumaat akan ada ceramah..pengurusan akan jemput penceramah-penceramah dari luar untuk bagi ceramah agama..

Kalau aritu, pengurusan jemput Iman Muda Ashraf  tapi harini pihak pengurusan jemput Ustaz Don Daniyal..tak sabar rasenya nak pegi dengar petang nie..bukan calang2 orang nieh..nampak gaya kena pergi cepat la kat bilik Auditorium ni..kalau lambat alamatnye duk atas tangga la..hehe..

 Bestnyer kalau pengurusan jemput Ustaz Azhar Idrus.. =)

April 11, 2013

.::Alhamdulillah..30 minggu sudah :: 70 more days to go..::.

Salam 1 Malaysia..

Harini amy da masuk 30 minggu preggy..tinggal lagi 2 bulan lebih je atau  10 minggu je lagi nak sampai due date..hehe..sangat-sangat tak sabar nak tengok baby kitaorang nie..

Sekarang ni baby ni aktif sangat bergerak..nurse pun dah suruh kire pergerakan baby dari jam 9 pagi hingga 8 malam..kalau tak sampai 10 kali dia gerak kena pergi hospital cepat-cepat..huhu..setakat ni alhamdulillah dia aktif sangat-sangat..syukur Alhamdullah..tenkiu Allah..

Posisi kedudukan baby 30 minggu..
 Sweetnyer.. =)

Masa checkup minggu lepas amy tanya nurse tu kat mane kepala baby..nurse tu cakap kepala die kat bawah, belakang die belah kanan then kaki n tangan die belah kiri..suka sangat bila tau kedudukan die dah duk gosok2 perut jer..hehe..memang sekarang kuat sangat baby ni tendang perut amy..kadang-karang die mengeras tu sakit sangat2 tp sakit-sakit pun terasa happy bila rase pergerakan die ni.. =)

 
kredit :: pa&ma

p.s--> doakan semoga anak amy & fahmi sihat2 yer..

April 10, 2013

.::Jom Semak Daftar Pemilih::.

Salam 1 Malaysia..

Semua dah sedia maklum yang mengundi jatuh pada hari Ahad iaitu 5 Mei 2013..korang dah tau ke kat mane lokasi korang akan mengundi?? kalau tak tau lagi boleh semak kat bawah ni..klik je link tu then masuk no ic..lepas tu keluar la kat mane korang akan mengundi nanti... =)


Amy dah cek untuk amy dengan fahmi..
Ni la resultnyer..


Amy mengundi kat rumah amy kuala berang manakala fahmi lok mengundi kat rumah dia setiu..nampaknya terpaksa pergi asing-asing la nanti..wah tak sabarnya nak balik mengundi.. =)


April 5, 2013

.::15 tips murah rezeki dari Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood::.

Salam Jumaat..
Sekadar perkongsian dan untuk renungan bersama..
Sharing is Caring is Loving is Sweety =)

April 4, 2013

.::Finally, i got it..tenkiu hubby::.

Salam 1 Malaysia..

Semalam amy ada buat entry tanya pasal kamera kan..balik je dari keje semalam fahmi ajak amy pergi makan luar..sebabnya, amy tak masak..tangan still lenguh-lenguh lagi dek kena suntikan tt (kancing gigi) masa checkup baby hari isnin baru-baru nie..

Kitaorang terus ke Jaya Jusco Maluri atau nama sekarang die Pasaraya Aeon..sampai je terus tuju kat kedai kamera ni..masa aritu dia kate harga Rm650 jer..last-last pergi malam tadi dia kate harga dah tak boleh bagi Rm650 sebab keluar buku baru apa tah..harga sekarang da jadi RM699..huhu..tak kisahlah, sebab dah memang betul2 berkenan tu belijugak..lagipun kat The Mines pun RM699 dah tu takde stok..tengok beli online pun RM690..kitaorang pun tak cakap panjang terus beli dan pilih la warna merah nie...=)

Walaupun harga dah naik sikit, tapi banyak free gift uncle tu bagi..antaranya, stand tuk kamera tu (amy ambik merah jugak), bagi beg kamera canon (dia suruh pilih beg biasa ke atau casing mcm hp tu..amy yg casing mcm hp tu berwarna putih), screen protecter 2 keping (pasang terus 1 tuk simpanan 1) dan  memori kad 8gb (yang full hd apa tah, harganya dalam Rm80 lebih kut)..sangat-sangat puas hati..kepada yang berminat nak beli boleh la pergi beli kat sana sb uncle tu baik sgt tak macam promoter kat sebelah die tu..=)

Camera Digital IXUS 125 HS

Specifications for Digital IXUS 125 HS

  • 5x optical zoom
  • 16.1 megapixels high sensitivity CMOS sensor
  • High-speed burst (5.8fps)
  • Full specifications leh baca kat sini.. 
Stand ni la yg amy dapat..tp ambik warna merah punya..
senang la nak ambik gambar berdua lepas nie..hehe..

April 3, 2013

.:: Camera Digital Canon Ixus 125 hs::.

Salam 1 Malaysia..

Apa khabar semua?? Harap baik2 saje yer...amy nak mintak pendapat nie..agak2 kamera canon ixus ni ok tak? aritu pergi Jaya Jusco Maluri, tengah2 shoping barang baby tiba2 tersinggah kat kedai kamera..terjatuh hati dengan canon nie..dah lama sebenarnya nak beli kamera..yang amy punya dulu dah rosak..so sekarang susah sangat nak ambik gambar wat kenangan..hp samsung amy tu pulok selalu je buat hal..sikit2 batery low..last2 simpan hp tu dalam laci jer..huhu..

Amy tak suka dslr..sbnya besar sangat..tak suka nak kelek ke hulu ke hilir..berat dan membebankan..kalau gantung kat tengkuk tu rase macam poyo semacam jer..huhu..amy nak yg kecik cute comel n yang penting boleh masuk dalam handbag jer..hehe..malam tadi amy pegi usha kat the mines..banyak model jugak ada yang compact nie..tp amy rase mcm berkenan dengan design canon nie la..aritu amy tanya harga dia kat Jusco RM650 dapat memori kad 8gb..Malam tadi tanya kat The Mines harga die RM690..better lagi kat Jusco kan..hihi..

Lepas maghrib malam tadi fahmi ajak pergi kat The Mines..ada satu kedai tu dia cakap stok dah habis tuk model nie..fahmi pun ajak amy pergi Jusco Maluri pulok, sampai sana dalam 9.30 malam..sampai je kat kedai tu, ada promoter tu cakap org yg incharge kamera ni baru je balik..memang betul-betul takde rezeki la nak dapat kamera nie malam tadi..inshaa Allah kalau ada rezeki hari minggu ni nak pegi cari lagi sekali.hihi.. thanks to incik hubby coz sudi melayan karenah diriku ini..=)

Korang rasa ok tak kamera ni? kalau tak ok tlg suggest kat amy yg terbaik yer..sbnya amy bukan pro dalam bab gadget nie..nak beli pun sekadar tuk bergambar kenangan detik-detik indah bersama orang-orang tersayang jer.. =)

Iklan Berbayar