Produk Terlaris..

June 7, 2013

.::Czer @ HKL 13.06.2013 ::.

Salam 1 Malaysia..

Seperti yang amy pernah cerita sebelum ni yang baby amy songsang..hari sabtu sebelum tu amy cek kat swasta..kemudian, 4.6.2013 amy ada appointment dengan klinik kesihatan ibu dan anak..kul 3 amy punya appointment..4 hb bersamaan hari selasa..amy pun pergi la checkup..checkup aritu jumpa dengan doktor..kalau checkup dgn gov mcm tu la kan..first pregnant n last pregnant je blh jumpa doktor..appointment lain semua dgn nurse jer..

Doktor tu juz cek mata, tanya ok ke tak, cek jantung baby..tu jer..amy pun cakap la yang amy pergi scan sabtu tu baby amy songsang..kepala kat atas..lepas tu doktor tu pun cek perut..dia kate kepala baby dah engage da..da ke bawah n masuk sarung dah..harap sangat die scan tp tak scan pun n die kate comfirm da masuk bawah..

Amy tak puas hati..balik dari checkup klinik kesihatanamy pergi balik klinik swasta yang amy checkup sabtu aritu..amy cakap amy baru je balik checkup kat klinik kesihatan, lepas tu doktor kate baby tak songsang..baby dah engage..doktor tu pun ajak scan lagi skali..memang betul kepala still kat atas lagi..memang songsang..masa tu rase cam bengang je dengan doktor gov tu..apa salahnya lau scan masa cek tu..huhu..

Last, doktor swasta tu buat surat tuk amy refer ke HKL..dia kate da 38w ni bahaya lau songsang..huhu..rabu tu terus amy n fahmi g refer kat HKL..dari pagi pergi sampai ke petang duk settlekan kat HKL..

Pagi tu pergi kat wat bersalin tanya camne kalau baby songsang, dia mintak surat lepas tu amy bg yg surat swasta..dia tak terima..dia kate kena surat dri klinik gov..cmne klinik gov nak bagi surat sedangkan doktor dorang kate tak songsang..lepas tu nurse tu ajar amy pergi kat pusat rawatan pesakit luar kat HKL tu..bgtau masalah ni dan mintak surat dgn doktor kat situ..

Amy pun pergi la sana..kat dalam tu ada 2 orang doktor..amy masuk amy pun crita la kat doktor2 tu..doktor2 tu pun pelik nape doktor kat KK tu tak scan..sepatutnya kena scan..menda tu da jadi perkara wajib katenya doktor 2 orang tu..doktor 2 orang tu pun duk rase perut amy n memang dorang kate xde kepala kat bawah..dia pun buat surat n mintak amy ke bahagian pakar puan..

Dalam kul 2 amy pun pergi la sana..pergi jumpa nurse td..nurse td pun mintak amy ke bilik scan..untuk comfirmkan songsang ke tak..sebab dia tak puas hati tengok buku pink tu doktor tulis dah masuk bawah da..scan punya scan terbuktilah baby amy songsang..dia pun mintak amy tunggu kejap tuk bukak fail..

Lepas tu amy jumpa lak dgn sorang doktor ni, doktor cina..baru jadi doktor kut sb mcm banyak kelam kabut sikit die nie..lepas duk cek2 buku pink tu dia pun rase perut amy..memang die kate kepala kat atas..dia pun mintak amy jumpa bos die..pakar kut..xpasti la tp yang pasti india..

Jumpa je doktor india tu, dia tak puas hati lagi..dia ajak scan lg skali..amy pun cakap la kat die yang td da scan..dia kate xpe dia nk scan sendiri..dia pun cakap la mmg baby songsang..dan amy ada 2 pilihan samada nak pusingkan baby or nak czer..

Amy tanya ada risiko ke kalau pusing, dia kate risiko pada baby..kalau czer risiko pasa ibu..amy pun pilih czer jer..taknak ambik risiko untuk baby..huhu..lepas dah buat keputusan tu, doktor cina td pun book la tarikh untuk amy czer..tarikh terawal yang ada kat HKL hari khamis depan..13.6.2013..

Doakan moga2 semua dipermudahkan yer kawan2..=(



June 3, 2013

.:: 38 minggu :: Baby Songsang ::.

Salam 1 Malaysia..

Agak lama tak update blog nie..juz masukkan iklan2 bisness jer..hehe..nati kawan2 leh la like page biz online amy.. AmyIzzFahmi OnlineShoppe.. hihi..tenkiu pada yg sudi like..dah lama nak berbisness online..sekarang ni je baru de peluang..alhamdulillah..boleh la wat isi masa lapang..produk yang amy jual sekarang ni Bedak Arab, Aura White n Maixara..permintaan bedak arab xpernah putus..hari2 ada permintaan..alhamdulillah..syukur..rezeki anak..hehe..so sape2 yang berminat boleh la pm amy..(sempat lg promote tu..hehehhe..)




  Ok, berbalik pada tajuk, sekarang ni usia kandungan amy dah mencecah 38 minggu..alhamdulillah..tinggal lagi 2 minggu..ikutkan due swasta amy bersalin 16.6 n due date gov bg 20.6..so da xlama dah..yang merunsingkan amy sekarang ni baby amy songsang..semalam pergi scan kat klinik swasta, doktoru tu cakap kepala baby kat atas lagi..doktor kate kemungkinan dia nak turun bawah susah sikit sb da 38 minggu..nak tak nak kena czer la katenya..dengar je czer rase cam nak nangis jer..tp nak wat camne kan kalau tu terbaik untuk baby redha je la...

Doktor ni scan terang 1 persatu..dia kate bahatya kalau bersalin normal..buntut kat bawah..kalau tali pusat keluar dulu nati effect kat baby..dia kate mungkin boleh jd kecacatan otak pada baby..huhu..doktor da buat surat siap2 da suruh bagi kat hospital..

Selasa ni amy ada checkup kat klinik kesihatan ibu dan anak..kena jumpa doktor..nak mintak doktor scan lagi tgk kepala baby kat atas ke kat bawah..kalau kat atas jugak mmg amy kena pilih tarikh la jawabnyer...huhu..

Doakan amy yer kawan2..moga2 semuanya baik2 jer..amy da start cuti da..3 bulan cuti wah nikmatnya rase..hehe..jumaat ni inshaa Allah balik terengganu..moga2 baby amy jd anak terengganu..=)

 p/s--> xsabar nk menatap wajah baby boy mama&papa nie.. =)

 
 

Iklan Berbayar